We houden 2.000 euro achter voor onze partner

Printvriendelijke versie

Praten over geld en salaris is nog steeds een taboe, zelfs bij koppels. Volgens een Brits onderzoek heeft 28% geen idee hoeveel zijn partner verdient. Het gaat zelfs zo ver dat de Britten gemiddeld zo'n 2.000 euro verbergen voor hun levensgezel.

De cijfers zijn het resultaat van een enquête die werd uitgevoerd door de Britse verzekeringsmaatschappij Sheilas' Wheels. Daarin werd gepeild naar hoe Britten omgaan met hun geld.

De enquête toonde aan dat 67% van de Britse samenwonende koppels een gemeenschappelijke bankrekening heeft, maar dat toch 33% verkiest om alles gescheiden te houden. Bovendien hebben heel wat koppels enkel samen een rekening om de huishoudelijke rekeningen te betalen.
28% van de koppels heeft geen idee wat zijn of haar partner verdient of hoeveel spaargeld en schulden ze hebben. Erger nog is dat er ook vaak gelogen wordt over geldzaken, vooral door mannen. Eén derde van hen geeft namelijk toe dat ze niet altijd eerlijk zijn over hun financiële toestand. Gemiddeld liegen ze over zo'n 2.000 euro, waarbij het vaak gaat om schulden.

Meer dan de helft van de Britten gaf ook toe dat ze bepaalde aankopen doen met gemeenschappelijk geld, maar dat niet vertellen aan hun partner. Bovendien is het ook niet ongebruikelijk dat iemand er een geheime spaarpot op nahoudt, want dat bleek het geval bij één derde van de ondervraagde Britten.
Geld (of het gebrek eraan) zorgt ook in heel wat relaties voor problemen. 19% van de koppels geeft toe daar regelmatig ruzie over te maken. Nog eens 12% van de ondervraagden gaf toe ooit overwogen te hebben de relatie te beëindigen omwille van geldproblemen.

Bron: Het Laatste Nieuws